“Klamp niet vast aan één leer(school) of ideologie,
het zijn slechts gedachten, richtlijnen,
nooit absolute waarheden.
DE waarheid als zodanig bestaat niet,
slechts mogelijkheden.”

Over mijzelf          (Beknopt CV onderaan)
Ik wist al vroeg dat ik mensen wilde genezen. Dat is iets waar je mee geboren wordt, het is een passie die nooit overgaat, net als mijn passie voor tuinieren, mijn innige verbondenheid met de natuur. In de loop van mijn leven ben ik steeds verder opgeschoven van de reguliere geneeskunde naar de natuurgeneeskunde. Na mijn studie geneeskunde in Maastricht kwam ik tot de conclusie dat ik het één en ander miste in de zorg. En dan met de nadruk op zorg. Niet de mens leek centraal te staan. Betrokken zijn en je betrokken voelen is naar mijn mening de eerste voorwaarde voor het kunnen helpen in een genezingsproces. Genezing is zo veel meer dan het onderdrukken van de symptomen met middelen die vele bijwerkingen kennen. Mensen worden angstig gemaakt en afhankelijk. Veel beter zou het zijn als we mensen bewust zouden maken van hoe ze sterker kunnen worden en gezonder kunnen leven. In deze samenleving is het soms moeilijk om contact te houden met onze wezenlijke natuur. De ziel brengt ons in contact met onze wezenlijke natuur. Door deze verbinding met onze natuur, en door ons te verbinden en verbonden te voelen met elkaar ontstaat geluk. Geluk is de eerste voorwaarde voor gezondheid.Zijn is de ziel
Zijn is de ziel, is luisteren, is wijken, is kind worden, en naar de sterren kijken
en daarheen langzaam worden opgelicht.
- Ed Hoornik

Verandering
Voor artsen is het van belang om open te blijven staan voor vernieuwing, en om kennis te willen delen, om zo in samenwerking met elkaar, voor de cliënt de best mogelijke manier van genezing te realiseren. Ik voel het als mijn missie deze vorm van samenwerking tot stand te brengen.
Alles veranderd snel in onze samenleving, onze manier van communiceren bijvoorbeeld. Ook in de geneeskunde zijn we toe aan vernieuwing, en moeten we ons de vraag stellen: werkt het allemaal (nog) wel? En van wie krijgen we informatie? Is het werken volgens protocollen werkelijk zo veilig, of is het vooral het veilig stellen van economische belangen? Het wordt tijd om zorgvuldig te kijken naar de systemen die onze gezondheidszorg beïnvloeden en in de greep lijken te hebben.
Overtuigingskracht staat gelijk aan overlevingskracht. Bij genezing en gezondheid spelen de kracht van verwondering, van bezieling, en van persoonlijke begeestering een grote rol in mijn visie. Het is belangrijk mensen ook de geestelijke overtuigingskracht te laten krijgen, dat is de helft van je genezing! Het is de kunst om mensen zo te prikkelen, dat ze ook de geestelijke kracht ontwikkelen die zo'n belangrijke rol speelt bij genezing. Je moet daarvoor kunnen aansluiten bij de levensprocessen waar mensen zich op dat moment in bevinden. Een mooie methode daarbij is de Inspiring Homeopathie.

Het belang van geloof hoop en liefde
De drie begrippen die geen tegendeel kennen, omdat ze net als licht volledig positief zijn.
Duisternis is niet het tegendeel van licht, duisternis is gebrek aan licht.
Wanhoop niet het tegendeel van hoop, wanhoop is gebrek aan hoop.
                                                                 - Hans Moolenburgh

Tips voor een goede gezondheid
Blijf ongebreideld nieuwsgierig. Neem niets zomaar aan. Voed je zintuigen (humor, natuur, muziek). Kom tot stilte, rust. Denk niet zwart wit. Gebruik je totale brein; bekijk de dingen ook vanuit gevoel en intuïtie. Houd je lichaam fit.

Kennis die je denkt te bezitten is nooit onveranderlijk, vermijd kortzichtigheid en gebondenheid aan vaste overtuigingen. Heb de moed nieuwe gezichtspunten te ontwikkelen, ook als dit gezichtsverlies of onterechte rechtszaken met zich meebrengt. Neem huisarts dr. H. vd Linde: Meer
Waarheid en kennis worden gevonden in de ervaring van het leven zelf.


1989 - Doctoraal Studie Geneeskunde op 14-08-1989 (Maastricht)
2004 - Psycho-energetisch therapeut (SIO)
2006 - Examen Natuurgeneeskundig therapeut op 14-11-2006 (Sociale Academie Amersfoort)
2008 - Opleiding Aromatherapie (Sorag Academie)
2008 - Aroma therapie (Volatile)
2009 - Orthomoleculaire benadering van menstruatieklachten en overgangsverschijnselen (Orthica)
2010 - Gewichtsconsulentie (SLIM)
2010 - Oogdiagnostiek (Vita opleidingen)
2011 - Opleiding tot zwangerschapsmasseur (Massage Academie)
2011 - Examen opleiding Orthomoleculair Afslank Consulent op 03-2011 (Ortho Linea Instituut)
2011 - Seminar orthomoleculair voedingsdeskundige, reuma en osteoporose (Osteo Care Centrum)
2011 - Preventie, bloedsuikerstabilisatie, van diabetes (Ortho Linea Instituut)
2011 - Seminar Orthomoleculaire benadering van de darm (SOE)
2012 - Opleiding tot CEASE therapeut (school voor homeopathie Amersfoort)
2013 - Opleiding ooracupunctuur en auriculo therapie
2018 - Opleiding bioresonantie
2022 - EMB therapeut